Täyteaineeet / Pistoshoidot

 

 

Ikääntyessä iho menettää kimmoisuuttaan ja ihonalaiskudoksessa tapahtuu surkastumista. Muun muassa ihon sisältämän kollageenin ja luontaisen hyaluronihapon määrä vähenee.

Hyaluronihappoa sisätävät täyteaineet tulivat markkinoille 1996 ja mullistivat täyteainemarkkinat täysin. Tähän päivään mennessä hyaluronihappogeeliä sisältäviä pistoshoitoja on annettu maailmassa miljoonia.

Meillä käytettäviä täyteaineita kasvojen muotoiluun ovat Juvederm, Restylane ja Teosyal. Kaikkien edellämainitujen korkealuokkaisten täyteaineiden hyaluronihappo on synteettisesti valmistettua eli se ei sisällä eläin tai kasviperäisiä ainesosia. Näin ollen allergisten reaktioiden riski on minimaalinen. Tuotteet ovat erittäin turvallisia. Täyteaine häviää vähitellen noin 4 -12 kk kuluessa pistoksesta. Vaikutuksen kesto riippuu jossain määrin yksilöllisestä aineenvaihdunnasta, hoidettavasta alueesta sekä käytetystä täyteainemäärästä. Hoito voidaan uusia niin usein kuin on tarve.

Käyttökohteet/alueet

Edellä mainittuja täyteaineita voidaan käyttää ihon kimmoisuuden palauttamiseen, kasvojen juonteiden ja uurteiden tasoittamiseen, huulien muotoiluun/täyttöön sekä kasvonpiirteiden korostamiseen. Tyypillisiä hyaluronihapogeelillä  hoidetavia juonteita ovat etenkin alakasvojen/nenän/suun ympäristön juonteet. Täyteainetta voidaan käyttää myös poskipäiden korostamiseen tai ohimoalueiden kuoppien täyttämiseen.

Otsan ja silmäkulmien ryppyjä hoidetaan yleensä Botoxilla ( kts kohdasta BOTOX). Kasvojen muotoiluun voidaan vaihtoehtoisesti käyttää myös omaa rasvakudosta. Esimerkiksi alaluomen silmäpussia ja madaltunutta poskipätä voidaan korjata rasvansiirrolla. Rasva otetaan alavatsalta tai reiden alueelta ja ruiskutetaan kohdealueelle ohuella tylpällä neulalla.

Täyteaineinjektiohoito kestää noin 30-45 minuuttia - rasvansiirto 1.5 tuntia. Täyteaine injisoidaan halutuun kohtaan useina pikku pistoksina. Tarvittaessa hoidetattava alue voidaan puuduttaa etukäteen puudutusainetta sisältävällä voiteella. Kotiin pääsee heti toimenpiteen jälkeen.