Kasvojen kohotus

Ikääntymismuutoksista

Iän myötä kasvojen iho ohenee ja sen joustavuus vähenee. Kasvojen lihasten käyttö (ilmehtiminen) kuluttaa ihonalaista rasvakudosta epätasaisesti ja iholle syntyy uurteita. Painovoima tekee osansa vetämällä ja venyttämällä  kudoksia alaspäin. Nuorempana kasvot ovat täyteläisemmät ja linjat/kaaret selkeitä. Ikääntyessä volyymi pienenee ja kasvojen kaareviin linjoihin tulee kulmikkuutta edellämainituista syistä. 
Myös kasvojen luustossa tapahtuu muutoksia, jotka vaikuttavat kasvojen muotoon ja mittasuhteisiin.

Tyypillisiä ikääntymismuutoksia kasvojen alueella ovat otsarypyt, naururypyt silmäkulmissa, laskeutuneet kulmakarvat, ylimääräiset ihoheltat yläluomissa, silmäpussit, latistuneet poskipäät, syventyneet nasolabiaalipoimut, ylähuulen ohentuminen ja madaltuminen, ihopussit leukakulmissa ja rasvan kertyminen kaulalle (kaksoisleuka / ihoheltta kaulalla) ja kasvojen ihon veltostuminen kaiken kaikkiaan.

Korjausmahdollisuuksista

Kasvojen alueen esteetisellä kirurgialla pyritään palauttamaan edellämainittuja normaaleja ikääntymismuutoksia tai korjaamaan jokin kasvojen harmoniaa häiritsevä yksityiskohta.

Silmäluomien ylimääräinen iho voidaan poistaan silmäluomileikkausella ( blefaroplastialla).

Ihoryppyja voidaan tasoittaa pistoshoidoilla (botox, Restylane ym).

Kulmakarvoja voidaan muotoilla/ kohottaa otsankohotusleikkauksella tai Botox pistoksilla.

Perinteisellä kasvojenkohotuksella (face lift) tarkoitetaan toimenpiettä, jolla kasvojen veltostunut iho kiristetään. Varsinainen kiristys tapahtuu modernissa kasvojenkohotuksessa kiristämällä syvempiä kerroksia eikä niinkään ihoa. Yleensä pieni ihoylimäärä kuitenkin poistetaan. Toimenpide parantaa etenkin alakasvoja, leukakulmaa ja kaulaa. Arpi tulee korvan eteen jatkuen siitä korvan taakse hiuspohjan alueelle. Usein kasvojenkohotukseen yhdistetään rasvansiirto etenkin poskipäiden alueelle.

Huulia voidaan muotoilla täyteaineilla ja rasvansiirrolla. Vanhemmilla henkilöillä voidaan käyttää myös pieniä ihopoistoja.

Kasvojenkohotusleikkauksesta /faceliftistä

Leikkaus voidaan tehdä joko paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa. Suosittelemme ensisijaisesti nukutusta. Kyseessä on useiden tuntien mittainen toimenpide. Toimenpiteen jälkeen vaaditaan yli yön seuranta klinikalla. Lopullinen leikkaustulos on nähtävissä noin puolen vuoden kuluttua toimenpiteestä.