Rintojen suurennus (silikonit)

 

  • pyöreät implantit (Motiva ergonomix, Mentor, Nagor):    4880 euroa.  
  • anatomiset implantit (Mentor, Natrelle, Nagor, Sebbin) :    5800 euroa.

Hinnat ovat kiinteitä kokonaishintoja (sis. leikkaus nukutuksessa, lääkärinpalkkiot, implantit, jälkitarkastukset sekä alv verot).

Toimenpiteen rahoitus onnistuu myös Resurs Bank osamaksulla. Hakemuksen voit täyttää sitoumuksetta vastaanotolla.

Konsultaatiokäynti plastiikkakirurgin vastaanotolla 40 euroa ( hyvitetään leikkaushinnasta).

Rintaimplanttien vaihto maksaa saman verran kuin ensimmäisten rintaimplanttien laitto ( samat hinnat kuin yllä).

 

Silikonista

Rintojen suurentaminen silikoni-implantilla on turvallista. Silikoni ei aiheuta allergiaa tai yliherkkyyttä. Silikoni-implanttien ei ole todettu aiheuttavan syöpää tai autoimmuunirairauksia. Silikoni-implantti ei myöskään vaikuta raskauteen, sikiönkehitykseen tai haittaa imetystä.

Nykyisin käytettävät modernit silikoni-implantit ovat erittäin kestäviä, monikerroksisia ja karheapintaisia. Implantin sydän on pehmeää hyytelömäistä geeliä, jonka kiinteys vastaa luonnollista rintarauhaskudosta.

Implantit

Rintojen suurentamisella pyritään muuttamaan rintojen koko paremmin kehoon sopivaksi. Rinnat ovat mahdollisesti veltostuneet raskauden ja imetyksen seurauksena tai ne ovat jääneet puberteetissa kehittymättä. Rintojen suurennus voidaan tehdä joko silikoni-implantein tai rasvansiirrolla. Rintaimplanteilla savutetaan yleensä suurempi muutos kuin rasvansiirrolla. Rasvansiirto on useimmiten monivaiheinen toimenpide ja edellyttää riittävää ylimääräistä rasvakudosta vatsalla ja/tai reisien alueella. 

Rintaimplantteja on sekä anatomisia (pisaramallisia) että pyöreitä. Anatominen implantti antaa mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen. Mikäli halutaan korostaa “kaula-aukkoa” tai halutaan erittäin täyteläinen rinnan yläosa voidaan valita myös pyöreä/klassinen implantti. Pieni rinnan laskeuma voidaan korjata pelkällä silikoni-implantilla – suurempi laskeuma vaati myös rintarauhaskudoksen kirurgista muotoilua/ihon kiristystä ja tuottaa ylimääräisen arven nänninpihan ympärille sekä rinnan alaosaan.

Klinikkamme käyttää vain erittäin laadukkaita Allerganin (Natrelle), Mentorin, Nagorin sekä Motivan silikoni-implantteja. Implanttivalmistajat myöntävät implanteilleen elinikäisen rikkoutumistakuun takuun. Valmistaja korvaa uuden implantin, mikäli implantti jouduttaisiin vaihtamaan repeytymisen/rikkoutumisen takia. Leikkauksesta kotiutuessa saat mukaasi ns "implanttipassit", joissa on takuuta silmällä pitäen yksityiskohtaiset tiedot sarjanumeroineen juuri sinun implanteistasi.

Lisätietoa rintaimplanteista löytyy valmistajien nettisivuilta. Klikkaa seuraavia linkkejä: Mentor ja  Natrelle.

Implantin koon valinta perustuu rintakehän mittasuhteisiin (pituus/leveys) ja toisaalta haluttuun rinnan täyteläisyyteen. Lisäksi oman rinnan muoto ja olemassa olevan rauhaskudoksen määrä otetaan implantin valinnassa huomioon.  Implantti voidaan sijoittaa rintalihaksen päälle tai osittain lihaksen alle ( ns. dual plane -tekniikka). Valintaan vaikuttaa muun muassa ylärintakehän rasvakudoksen paksuus, mahdolliset erityiset urheiluharrastukset ja toisaaalta tavoiteltu lopputulos. Yleisimmin päädytään n 250 – 425 grammaa kokoisiin implantteihin. Implantin valinta on aina asiakkaan ja plastiikkakirurgin yhdessä tekemä päätös. Vastaanotolla pääset kokeilemaan erikokoisia ja muotoisia implantteja.

Leikkauksesta

Rintojen suurennusleikkaus kannattaa tehdä nukutuksessa. Nukutustoimenpide on lyhyempi ja toipuminen nopeampaa verrattuna paikallispuudutustoimenpiteeseen. Lyhyempi toimenpidekesto vähentää tulehdusriskiä ja siten myös kapseloitumisriskiä. Nukutus takaa toimenpiteen aikaisen kivuttomuuden ja antaa kirurgille työrauhan - kaikki tarvittava rinnan muotoilu voidaan tehdä rauhassa kauniin lopputuloksen aikaan saamiseksi. 

Valmistautuminen leikkaukseen alkaa konsultaatiokäynnillä plastiikkakirurgimme vastaanotolla.

Esitutkimuksena tarvitaan mahdollisesti rintojen ultraäänitutkimus ja/tai mammografia asiakkaan iästä riippuen. Lähetteen tutkimukseen saat meiltä. Perusterveeltä aikuiselta ei vaadita verikokeita.

Rintojensuurennusleikkaus on päiväkirurginen toimenpide - kotiutuminen tapahtuu voinnin mukaan toimenpidepäivänä iltapäivällä/illalla saattajan kanssa.

Klinikalle saavutaan noin tuntia ennen suunniteltua toimenpiteen aloitusaikaa. Sairaanhoitaja ottaa sinut vastaan ja ohjaa sinut heräämöön, jossa vaihdetaan potilasvaatteet. Tämän jälkeen nukutuslääkäri haastattelee sinut ja käy kanssasi läpi täyttämäsi esitietolomakkeen. Leikkaava kirurgi piirtää ennen toimenpiteen alkua rintakehän iholle tarvittavat merkinnät leikkausta varten. Tässä yhteydessä sinulla on vielä mahdollisuus käydä leikkaussuunnitelma läpi kirurgin kanssa. Toimenpide tehdään aina nukutuksessa. Leikkaus kestää noin tunnin. Heräämöseuranta toimenpiteen jälkeen kestää keskimäärin kuusi tuntia. Kotiutumisaikataulusta päättää kuitenkin viime kädessä aina lääkäri ja se tapahtuu vasta kun potilaan vointi sen sallii. Leikkausarpi sijoitetaan huomaamattomasti rinnanaluspoimuun. Kotiutuessa rinnat ovat tuettu teippauksella, jonka voi itse poistaa kotona seuraava päivänä. Jatkohoitona käytetään tukevaa rintaliiviä vuorokauden ympäri neljän viikon ajan. Haavaompeleet ovat ihonsisäisiä/sulavia eikä niitä tarvitse poistaa. Toipuminen kestää viikon ja urheilu on salittua neljän viikon kuluttua toimenpiteestä. Lopullinen leikkaustulos on nähtävissä muutaman kuukauden kuluttua toimenpiteestä.

Leikkauksen jälkeen tavoitat meidät puhelinpäivystyksemme kautta 24/7. Meillä olet turvallisissa käsissä!

Kapselitakuusta

Alle kuukauden kuluessa ilmaantuvien kirurgista hoitoa vaativien komplikaatioiden hoito on maksutonta ( esim verenpurkauman poisto, haavan puhdistusleikkaus ym). Mikäli rintaan kehittyy korjausta vaativa Baker IV kapselikovettuma vuoden kuluessa leikkauksesta, niin teemme korjausleikkauksen nukutustoimenpiteenä veloituksetta asiakkaillemme.