Rintojen epäsymmetria

Rintojen epäsymmetria voi olla joko synnynnäistä tai sairauden (esim rintasyöpä) aiheuttamaa.

Useimmilla naisilla on rinnoissa luonnostaan hiukan koko/muoto epäsymmetriaa, mutta synnynnäisessä epäsymmetriassa koko ja muotoero on huomattava. Kokoero on noin 1-2 kuppikokoa. Kokoeroa voidaan tasapainottaa pienempää rintaa suurentamalla ja/tai suurempaa rintaa pienentämällä.

Rinnan pienennyksessä rintakudoksesta poistetaan osa ja rinta muotoillaan uudestaan. Arpi tulee nänninpihan ympärille, rinnan alaosaan pystysuoraan ja mahdollisesti rinnanaluspoimuun vaakasuoraan. Nukutustoimenpide kestää 1.5 tuntia.

Pienempää rintaa voidaan suurentaa joko silikoni-implantilla ( kts kohdasta rintojen suurennus) tai rasvansiirrolla. Rasvakudos otetaan alavatsalta tai reiden alueelta ja ruiskutetaan rintaan käyttäen tylppää onttoa neulaa.

Rintojen koko/muoto epäsymmetriaa voidaan tasapainottaa myös erikokoisilla silikoni-implanteilla. Epäsymmetriakorjauksissa päästään harvoin aivan täydelliseen symmetriaan - vaikkakin korjaustulokset sinänsä ovat hyviä. Mikäli vain toiseen rintaan laitetaan silikoni-implantti, muuttuvat rinnat vuosien saatossa eri lailla. Implanttirinta pitää ryhtinsä paremmin ja tarvitaan mahdollisesti uusi leikkaus symmetrian parantamiseksi.