Rintojen suurennus rasvansiirrolla

Rintojen suurentamisella pyritään muuttamaan rintojen koko paremmin kehoon sopivaksi. Rinnat ovat mahdollisesti veltostuneet raskauden ja imetyksen seurauksena tai ne ovat jääneet puberteetissa kehittymättä. 

Rintoja voidaan suurentaa silikoni-implanteilla ( katso kohdasta rintojen suurennus) tai rasvansiirrolla. 

Rasvansiirto soveltuu parhaiten naisille, jotka haluavat yhden kuppikoon lisää kokoa ja hyväksyvät rinnan luomu muodon. Pieni ihoylimäärä rinnoissa ( esim imetyksen jälkeen) on edullista rasvansiirtoa ajatellen. Litteähkö rintakehä ja tiukka rinnan iho eivät ole hyvä lahtökohta rintojen rasvansiirtoon -  silikonit toimivat tässä tilanteessa parhaiten.

Rasvansiirto ei tee rinnasta samalla tavalla kimmoisaa/pyöreää kuin silikoni-implanti tekee. Rinta suurenee - muoto säilyy. 

Teemme rintojen rasvansiirrot pääsääntöisesti nukutustoimenpiteenä. Toimenpide kestää kaksi tuntia ja kotiin pääsee toimenpidepäivän iltana. Rasva otetaan alavatsalta ja/tai reisien alueelta ja ruiskutetaan rintoihin ohuen onton neulan (kanyyli) avulla useasta parin millimetrin pistoreiästä. Tilanteesta riippuen tarvitaan mahdollisesti kaksi toimenpidettä, jotta toivottu lopputulos saavutetaan.