Rasvaimu

Rasvaimulla poistetaan kehon ylimääräisiä rasvakertymiä - toimenpide ei kuitenkaan korva laihduttamista. Typillisiä rasvaimualueita ovat vatsa ja kyljet, reidet sekä leuka/kaula. Muita alueita ovat mm olkavarret, polvet sekä nilkat. Ihon kimmoisuuden pitää olla riittävän hyvä, jotta iho jaksaa palautua rasvaimun jäkeen uuteen hoikempaan kuosiin. On mahdollista, että rasvaimua pitää täydentää ihon kirurgisella kiristyksellä. Vastaanotolla ihonkiristystarve voidaan  arvioda etukäteen.

Laajoissa rasvaimussa hyödynnetään WAL tekniikkaa (vesisuihkuavusteinen rasvaimu), pieniin sopii perinteinen tumescent tekniikka. Toimenpide tehdään tilanteesta riippuen nukutuksessa, selkäpuudutuksessa tai paikallispuudutuksessa. Kotiin pääsee yleensä samana päivänä.

Rasvaimun lopputulos on nähtävissä vasta noin 3 kuukauden kuluttua. Toimenpidealue on 1-2 viikkoa mustelmainen ja turvotus väistyy vähitellen muutaman viikon kuluessa. Toimenpidealueen iho sattaa aluksi olla hyvin herkkä tai tunto voi paikoin olla alentunut. Tuntohäiriöt korjaantuvat itsestään. Rasvaimualueella voi myös tuntua pientä muhkuraisuutta paranemisvaiheen aikana.

Yleensä painetekstiilin käyttö toimenpiteen jälkeen parin viikon ajan on välttämätöntä.