Vatsan muotoilu (abdominoplastia)

 

  • pieni abdominoplastia  : 4800 euroa
  • suuri abdominoplastia  : 6200 euroa

Mikäli abdominoplastian yhteydessä tehdään myös rasvaimu niin hintaan lisätään 1200 euroa.

Hinnat ovat kiinteitä kokonaishintoja (sis konsultaatio, toimenpide, lääkärinpalkkiot ja tarvittavat jälkitarkastukset). Muita kuluja ei lisätä.

 

Yleistä 

Alavatsan roikkuva ja löysä iho on yleinen ongelma erityisesti naisilla raskauden tai rajun laihdutuksen jälkeen. Myös laihdutusleikkauksen jälkeen tarvitaan usein korjaavia ihon kiristystoimenpiteitä, joista yleisin on abdominoplastia.

Roikkuva ja löysä vatsan iho voidaan korjata toimenpiteellä, jossa vatsan iho kiristetään poistamalla alavatsalta ylimääräinen löysä iho. Tarvittaessa kiristetään myös löystyneet vatsalihakset ( ns. rectusdiastaaasikorjaus). Alavatsan mahdolliset venymis/raskausarvet saadaan myös poistettua abdominoplastialla. Abdominoplastiaa voidaan täydentää tarvittaessa kylkien rasvaimumuotoilulla. 

Plastiikkakirurgi J. Jyränki on erikoistunut vartaloa muotoileviin toimenpiteisiin ja hänellä on niistä erittäin laaja kokemus.

Toimenpiteestä

Toimenpidettä edeltää maksuton konsultaatiokäynti plastiikkakirurgin vastaanotolla. Konsultaatio voidaan tehdä myös valokuvien perusteella etänä, mikäli potilas asuu pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Abdominoplastia on turvallinen toimenpide, jolla saavutetaan merkittävä muodonmuutos.  Abdominoplastia tehdään nukutuksessa. Toimenpide kestää 1.5-2.5 tuntia toimenpiteen laajuudesta riippuen. Pienen abdominoplastian jälkeen kotiutus samana päivänä on mahdollista, laajan toimenpiteen jälkeen yöpyminen klinikalla on usein viisasta.

Abdominoplastia-arpi sijoitetaan alavatsalle bikibnirajalle. Arpi paranee yleensä erinomaisesti. Vatsa on toimenpiteen jälkeeen kiinteä ja iho on sileä. Lopputulos on esteettisesti miellyttävä ja luonnollinen. 

Leikkauksessa poistetaan ylimääräinen iho alavatsalta ja iho kiristetään. Mikäli vatsanpeitteiden lihakset ovat ovat raskauden aikana tai lihomiseen liittyen erityisesti venyttyneet ja vatsa pömpöttävä, tehdään tarvittaessa löystyneiden vatsalihasten kiristys. Vatsan ja kylkien ylimääräisiä rasvakertymiä voidaan poistaa rasvaimumuotoilulla parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Toimenpiteen jälkeen käytetään aluksi painetekstiiliä/liiviä. Toimenpidealueella on arkuutta ja kiristyksen tunnetta etenkin ensimmäisten päivien ajan leikkauksen jälkeen. Turvotus ja mustelmat häviävät parissa viikossa.  Kevyen työnteon voi aloittaa 2 viikon kuluttua leikkauksesta, mutta raskaampaan työhön/urheiluharrastuksiin voi palata vasta 4-6 viikon kuluttua leikkauksesta.

Ajanvaraukset ja lisätietoa

Varaa aikasi maksuttomaan konsultaatioon plastiikkakirurgimme vastaaanotolle numerosta 09 4289 1880 tai lähetä meille sähköpostia ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ).

Maksa erissä

Toimenpide voidaan maksaa myös osamaksulla. Rahoitus järjestyy edeulisesti Resurs Bank kulutusluotolla. Hakemuksen voit täyttää toimipisteessämme. Takaisinmaksuaika on tyypillisesi 3-24 kuukautta.