Painonpudotuksen jälkeiset korjaukset

 

Plastiikkakirurgi J. Jyränki on erikoistunut laihtumisen jälkeisiin ihokorjauksiin. Hänellä on Suomessa poikkeuksellisen laaja kokemus posbariatrisesta kirurgiasta ( laihtumisen jälkeiset ihokorjaukset). 

Massiivilaihtumisen jälkeen iho ei jaksa palautua entisiin mittoihin. Se on menettänyt kimmo-ominaisuutensa. Ihoylimäärää jää tyypillisiin kohtiin kaulalle, rintoihin, olkavarsiin, alavartalolle/vatsalle sekä reisien sisäsivuille.

Kaikkia edellä mainittuja ihopoimuja voidaan kirurgisesti korjata. Suurimman leikkauksen muodostaa koko alavartalon sirkulaarinen  ihokiristys ( bodylift). Useimmille riittää pelkkä löysän vatsanahan korjaus (kts abdominoplastia), mutta mikäli vatsan löysä iho jatkuu pitkälle kylkiin niin siisti tulos saattaa vaatia bodylift toimenpidettä. Bodylift on 4 tunnin nukutustoimenpide ja edellyttää 2-3 yötä klinikalla. Sairauslomatarve on 4-6 viikkoa.

Olkavarsien löysä iho poistettaan nukutustoimenpiteellä, jossa ensin rasvaimulla poistetaan mahdollinen jäljellä oleva rasvaylimäärä. Löysä iho leikataan pois olkavarren sisäsivulta tai takapinnalta. Tuloksena on olkavarren pituinen arpi olkavarren takapinnalla tai sisäsivulla. Toimenpide ei edellytä yöpymistä klinikalla. 

Kaikista toimenpiteistä kehoon jää pysyvä arpi, mutta toimenpide kannnattaa useimmissa tapauksissa.